Gör slag i saken.

Låt eleverna gå en slagverksworkshop!

- Ibland är det bättre att slå på trumman än på varandra!

trummor-D7C 5017I "Gryning över Kalahari" redogör författaren Lasse Berg för de senaste rönen inom antropologisk och paleontologisk forskning. I en andlöst vacker bild skriver han att vi dansande, samarbetande och ständigt småpratande vandrade ut i världen från vårt första hem vid kustremsorna i södra Afrika. Han kunde lagt till en sak: vi musicerade. Vi trummade!

Slagverkets rytm är ett arkaiskt språk, utan ord, som tycks svara mot ett djupt liggande behov av hänförelse, trans, lek och gemenskap hos människan. Vi kan se detta manifesterat genom att olika kulturer utvecklat mängder av olika slagverkstekniker och instrument. Litteraturen och forskningen är fylld med exempel på rytmikens betydelse för oss som grupp och individer.

 

 

Det finns också praktisk erfarenhet från skolans värld. Se t ex följande länkar om Segevångsskolans uppmärksammade slagverksprojekt.

Musik i Syd - Vi slår på trummor inte på varann

Lärarnas Nyheter - Segevångsskolan slår ett slag för trummor

Sunt Liv - Friskare med trumspel

Göteborgs Univesitet - Hjärnan vill ha roligt


Nu kan Jordbro VärldsOrkester i samarbete med Alieu Saine erbjuda en  slagverksworkshop riktad till barn- och ungdomar mellan 7 – 16 år.

alieu4-D80 0837Alieu Saine är en internationellt efterfrågad jembe, sabar och kora spelare, som dessutom arbetar med röst och dans i sin workshop. Alieu Saine - som numera är svensk medborgare - växte upp i Gambia och började redan som sjuåring spela slagverk och andra instrument. Mellan 1992 – 2004 arbetade Alieu med det internationella musikprojektet ECCO som byggde på musikalisk samverkan mellan musikinstitutioner i Europa och ett antal musikskolor i olika afrikanska stater. Här skaffade han sig en stor erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, och att koppla ihop det gemensamma musicerandet med att samtal om vad som är viktigt i livet: Att vårda och ta hand om varandra. Efter att ha färdats långt i de västafrikanska länderna är han här, redo att göra livet trevligare också för dig!

Fakta:

Gage per workshop: 5 000 kr
Två workshop samma dag i samma lokal: 7 000 kr
Tre workshop samma dag i samma lokal: 8 000 kr.
För längre perioder gör vi separata avtal med beställaren. Vi kan även hålla workshopen i våra lokaler i Jordbro. Kontakta oss för detta!
Tillkommer kostnader för logi, traktamente samt resor för uppdrag utanför Stockholms län.

Vi behöver tillgång till ett relativt ostört, välventilerat rum eller annan yta med plats för 30 personer, samt tillgång till 30 stolar utan armstöd. Vatten att släcka törsten med.

Bärhjälp: Vi kommer med 30 trummor av olika tyngd och storlekar, så bärhjälp emottages med tacksamhet om det går att ordna.
Workshopens längd: 45 minuter till 1,5 timme, enligt beställarens önskemål
Max antal deltagare per workshop tillfälle: 30 st.

Info & Bokning

Göran Lidbrink
Tel: 073-909 02 36
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sanna Rantamäki
Tel: 073-782 22 41
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ladda ner infoblad i PDF-format

Hitta hit

Tänker du besöka oss?
Här finns en karta ->

Jordbro VärldsOrkester - E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Telefon: 072 - 522 84 90