kollosalkonst-logo-400x

Projektet KOLLOSALKONST i Jordbro 2013 är ett konst- och kolloprojekt i stort format med arbete i muralteknik under ledning av den Nicaraguanske konstnären Daniel Pulido. Projektet planeras till 1 juli – 11 augusti och kommer under delar av perioden erbjuda dag-kollo-platser för barn- och ungdomar, sommarjobb som konstnärer och möjligheter för vuxna att delta i skapandet av Haninges största målning. Under sista veckan blir det också musikalkollo för barn- och ungdomar.

Vi kommer måla på ett extra ytskikt av skivmaterial som sätts upp runt fasaden på Jordbro Kultur- och föreningshus. Det gemensamma konstverket blir på så vis inte ett permanent verk, utan ska kunna visas i helhet eller i delar på andra platser.

Under våren kommer alla som ingår i Kollosalkonstgruppen tillsammans med Daniel Pulido arbeta fram en grundidé till utformning. Denna grundidé ska sedan fyllas med innehåll av alla som medverkar i att skapa den stora muralmålningen.

Projektet kommer vara både hårt styrt och helt öppet. Hårt styrt när det gäller grundutformning, estetik och kvalité. Verket ska höja platsen och tilltala en bred smak. Helt öppet när det gäller medborgarmedverkan och estetiska och konstnärliga bidrag som passar in i helheten. Muralmålningen ska ge utrymme åt många röster.

Varför detta projekt? Först och främst för att tillsammans skapa någonting stort, fint och vackert! Alla andra positiva effekter har sitt ursprung i detta.

Vilka är vi som håller i projektet? Det är Jordbro VärldsOrkester som är ansvarigt för KOLLOSALKONST i Jordbro 2013. Men vi samarbetar gärna med andra – konstnärer, föreningar, kommunala verksamheter.

Projektet stöds redan av många. Vill du vara en av dem?

Frågor om projektet besvaras av
Göran Lidbrink från Jordbro VärldsOrkester:

goran.lidbrink@telia

Tel: 073-909 02 36

Här kan du se lite bilder från andra projekt som Daniel Pulido har arbetat med.  Till bildspelet ->

Hitta hit

Tänker du besöka oss?
Här finns en karta ->

Jordbro VärldsOrkester - E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Telefon: 072 - 522 84 90