- framgångsrikt internationellt kulturutbyte i Jordbro

skolan-efter
Projektet KOLLOSALKONST genomfördes under 5 heta sommarveckor i Jordbro. Mellan den 8 juli till den 10 augusti ledde Daniel Pulido med säker blick, stadig hand och gott mod Jordbro VärldsOrkesters stora mural- och totalkonstprojekt i Jordbro Centrum och Kulturhus. Under projektets sista vecka arrangerades också ett musik- och danskollo för ett trettiotal barn och ungdomar. Resultatet av kollot blev en bejublad show på torget.
D80 4969

D80 3655Daniel Pulido är en välmeriterad och erfaren konstnär från Nicaragua. Trista platser i Kanada, USA, Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien med flera ställen har väckts till nya liv av honom. Daniel arbetar med involverande metoder för delaktighet bland medborgare i en community. Ett frö är nu sått till ett fortsatt internationellt kulturutbyte. Nästa gång kanske vi åker med en större grupp ungdomar till Daniels kulturcentrum i Nicaragua.  lacuevadelmosaico.blogspot.se

Den enkla tanken bakom projektet var att ge utrymme för gemensamt skapande i de offentliga miljöer där många medborgare rör sig dagligen. Det man skapat det älskar man. Det äger man, tar ansvar för och är beredd att försvara. På så vis växer en identifikation med platsen som gynnar såväl kommersiell verksamhet, kultur och kommunal service.

D80 3932Vi kan nu vittna om hur hundratals barn, ungdomar och vuxna under 5 veckor på olika sätt deltog i utsmyckningen av Jordbro Centrum och kulturhus. Idag ser vi ofta barn komma med sina föräldrar för att bli fotograferade framför den vägg i Jordbro Centrum som de själva givit sitt bidrag till, och som nu pryds av ett överflöd av bilder framställda av alla slags medborgare.

Vill ni låta er inspireras av vårt projekt? Tag kontakt. Vi kommer gärna och förmedlar våra erfarenheter. Ta också en titt på några av alla foton från projektet. Besök även vår Facebook-sida och våra dagboksanteckningar där.


 

Göran Lidbrink
Verksamhetsledare/producent
Jordbro VärldsOrkester
073-90 90 236

Hitta hit

Tänker du besöka oss?
Här finns en karta ->

Jordbro VärldsOrkester - E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Telefon: 072 - 522 84 90